Appstore - det ypperste av tilrettelagt kundeopplevelse

Applikasjoner for Iphone – differensiert leveranseopplevelse

Apple refereres ofte som skoleeksempelet på kundetilnærming; de har innsikt i hva kundene behøver og tilrettelegger kundeopplevelsene på en unik måte. Nå skal tallet nedlastninger fra Apples appstore være passert 3 milliarder globalt.

Og her ligger også mye av nøkkelen til den enorme utbredelsen. Å kjøpe en ny applikasjon er så enkelt at du knapt trenger tenke på det! Transaksjonen og leveransen (overføringen av applikasjonen) er sømløst integrert med mediaopplevelsen. Apple har en nyskapende, men ekstremt tilrettelagt måte å få oss kunder til å bestille og ta i bruk applikasjonene på.

I 2001 sa Steve Jobs at applikasjoner og tjenester ville bli limet som bandt de ulike nye HW enhetene sammen som del av en ny æra for «digital livsstil».  Appstore er definitivt en slik type applikasjon i seg selv. Uavhengig av om veksten av nedlastningsapps vil fortsette, forventer jeg at mange aktører vil forsøke å kopiere appstore-opplevelsen.