Høyt engasjement rundt Value Proposition Design

value-proposition-design-event-books.jpg

I disse dager legges Alexander Osterwalder og Yvez Pigneur sin nye bok Value Proposition Design ut for salg. Boka er en oppfølger til Business Model Generation fra Strategyzer, hvor vår egen Eirik Johnsen i sin tid var en av bidragsyterne.

Om du er kjent med Business Model Generation og Alexander Osterwalder vil du kjenne igjen "Value Proposition" og "Customer Segments" som er de to hovedområdene fra forretningsmodellen som Value Proposition Design fokuserer på. Målet er å kunne lage nye produkter og tjenester som kundene vil ha.

I forbindelse med lanseringen av denne nye boka inviterte KOBRA og Innovasjon Norge til praktisk innføring i Value Proposition Design på Litteraturhuset i Oslo.  Dette var en av hele 40 globale arrangement, og for oss i KOBRA var det svært hyggelig å være vertskap for dette arrangementet i Norge, siden denne typen tilnærminger er i kjernen av hva vi driver med og siden vi har testet ut modellen på mange ulike oppdrag siden prototypen kom i begynnelsen av 2012.

Rundt bordene satt 90 ivrige gjester som fikk prøve seg på det nye verktøyet. Seansen var lagt opp med en praktisk tilnærming etter forklare-først, prøve-etterpå-prinsippet, og etter øvelsene hadde vi med oss forfatterne på video fra Sveits som forklarte og svarte på spørsmål fra salen. Det var inspirerende å se hvor lett deltakerne klarte å ta i bruk verktøyet - folk var tydelig engasjerte, det var gode diskusjoner ved bordene og god atmosfære i salen.

Eirik VPD.jpg
VPD Ev.jpg

 

 

Steve Blank skrev denne uken: "Product/Market fit now has its own book. Alexander Osterwalder wrote it. Buy it."

Boka kan du kjøpe på Amazon. Ønsker du å diskutere hvordan du får maks ut av dette verktøyet kan du ta det med oss :)