Boot camp for Customer Experience

Boot camp for Customer Experience

Vår samarbeidspartner Strativity Group introduserer i disse dager sitt Boot Camp for Customer Experience program, hvor de inviterer til en serie av webseminarer på ulike tema knyttet til kundeopplevelse.

Målet med dette programmet er å gi innsikt i hvordan man du kan tilnærme deg ulike deler av arbeidet med å designe og utvikle en helhetlig strategi for kundeopplevelse. Dette er et tilbud som ikke koster noe, da det er sponset av ledende produktleverandører.

Programmet er unikt i sitt slag og er tilrettelagt for forretningsledere, ledere av kundekontaktsenter, CRM og merkevareledere og andre som er interessert i å spesialisere seg innen kundeopplevelse (Customer Experience Management) og i å lykkes med å realisere nye kundestrategier.

Det første av 10 webseminarerer i denne serien kommer allerede i slutten av januar. Mer informasjon om programmet og hvordan du kan melde deg på, finner du på Strativity Group sine hjemmesider.

Det er også Strativity Group som står bak The CEM Certification program. Neste anledning for å benytte seg av denne muligheten er i London, UK den 22. — 23. Februar.

* Mer informasjon om webseminaret og gratis påmelding
* CEM Certification program