Bøker og tips inn i 2018

2017 var et spennende år, noen ganger litt for spennende kanskje.. Og det ser ut som spenningen fortsetter i 2018. Bitcoin ble allmannseie. Donald Trump har skapt mer spenning mellom land enn på lenge, takket være ordkrigene med mange forskjellige toppledere og statsoverhoder på Twitter. Norge har blitt erklært som et spennende Start Up-land å følge med på av flere utenlandske medier. Flere bedrifter opplever at utviklingstakten har skutt i været, enten planlagt eller av ren panikk, som et resultat av økende antall konkurrenter som dukker opp. Og mye, mye mer.

Med den høye utviklingstakten, teknologiutviklingen og nye mer smidige arbeidsprosessene som dukker opp er det å holde seg oppdatert faglig fått en helt ny posisjon enn tidligere. I 2017 er det ikke bare fagbøker lenger, men en verden av podcasts, videoer, kurs og rapporter man skal orientere seg i.

Her er våre beste tips til hva du bør lese, se eller høre på inn i 2018! Vi håper disse tipsene vil inspirere deg like mye som det har inspirert oss.

 

BØKER

The Startup Way: How Modern Companies Use Entrepreneurial Management to Transform Culture and Drive Long-Term Growt

I høst kom Eric Ries sin nyeste bok – The Lean Startup Way. Siden hans første bok kom ut har konseptene som minimum Viable Products og A/B testing og pivotering blitt en del av arbeidsspråket i mange virksomheter. Vi har lenge hatt gleden av å følge Eric Ries og har dessuten vært med på reisen til flere større selskap for å ta i bruk Lean Startup tilnærming i egne virksomheter. Det var verdifullt å være del av nettsamfunnet rundt “The Leaders Guide prosjektet” og dele erfaringer og refleksjoner med andre på samme reise. Denne boken som nå er gitt ut er tilgjengelig og relevant for alle som ønsker å bygge økt smidighet og gjennomføringskraft i egen organisasjon. Her får du nyttige verktøy og eksempler på hvordan denne måten å jobbe på kan brukes i alle typer virksomheter.

 

Marketing 4.0: Moving from Traditional to Digital

Vi fortsetter å ha glede av Philip Kotler sin nyeste bok  - et like godt stykke håndverk som hans tidligere bøker. Denne kan anbefales til alle som jobber med markedsføring, lojalitet og kunderelasjon. Marketing 4.0 diskuterer skiftet i markedsføring som har oppstått på grunn av det digitale landskapet som stadig vokser. Forfatterne bak boken tar oss med inn i kundenes hode, diskuterer kundereisen og hvordan de går fra bevissthet til beslutning. Boken viser leseren hvordan hele tenkesettet rundt markedsføring endres for å kunne følge dagens utviklingstempo. Boken er lett og spennende å lese og en bok alle bør prioritere å lese i 2018, hvis du ikke har gjort det enda. 

 

Irresisteble: The rise of addictive technology

En velskrevet og underholdende, men litt skremmende bok om hvordan teknologiutviklere bruker vår egen evolusjonære struktur for å få oss avhengig av deres produkter. Boken viser oss hvordan vi kan bygge vanedannende oppførsel inn i produkter og tjenester. Ved å vite egenskapene for å være uimotståelig, kan du utnytte den kraften for godt ... og forstå når det blir for kraftig. 

 

100 Tricks to Appear Smart in Meetings: How to Get By Without Even Trying

En humoristisk og lettelest bok som du garantert vil kjenne deg igjen i! Sarah Kooper har skrevet en fantastisk observant, beskrivende og litt skamfull bok om møter og hvordan vi oppfører oss i møter. Boken er direkte, presis og alt for sann. Min favorittdel er hvor hun viser hva du skal gjøre med ansiktet ditt, hvor hun viser virkning og betydning av mange ansiktsuttrykk som brukes av oss alle. 

 
41uPd3ojbRL._SX327_BO1,204,203,200_.jpg

The Industries of the Future

I en verden som mange opplever som stadig mer kaotisk, er AleC Ross en av de menneskene som klarer å se mønstre I kaoset og gi veiledning for veien videre. Boken tar for seg den nye fremvoksende økonomien og hvordan den neste bølgen av innovasjon vil påvirke vårt samfunn de neste 20 årene. Han tar blant annet for seg AI, roboter, IKT-kriminalitet, genmodifisering, neste steg for Big Data og mye mer. Den kan anbefales til alle som ønsker å titte litt inn i krystallkula og se hva vi har i vente fremover. 

 

The power of moments: why certain experiences have extraordinary impact

Lettleselig og poengtert (og litt morsom) om våre mest minneverdige og positive øyeblikk, og hvordan de domineres av fire elementer; opphøyelse (elevation), innsikt, stolthet og relasjon (connection). Super lesning for de med gode kundeopplevelser i fokus!

 

VIDEOER OG PODCASTER

Strategic buckets

Prioritering av ressurser har vært et veldig viktig tema det siste året.  Mange bedrifter sliter med knapphet på forskjellige ressurser i organisasjonen,  dette forårsaker at de ikke får den innovasjonskraften og gjennomføringskraften som trengs. Og mange blir stående med halvferdige prosjekter, eller får aldri kommet seg videre fra den gode ideen.

Vår erfaring er at ”Strategic Buckets” metodikken er en eye-opener for mange, den  gir et tydelig og enkelt verktøy som tilfører gjennomføringskraft og god ressursstyring.

Se Dr. Chris van der Hoven fra professor med Cranfield School of Management gi en kjapp innføring i metodikken. 

What it means  - Podcast med Forrester

Forrester har (også) startet med en podcast som vi anbefaler å sjekke ut. Den heter “What it means” og forsøker forklare viktige skift vi går gjennom i denne kundens tidsalder. Hva det kan bety, og hva toppledere bør gjøre for å tilpasse seg.  Vi anbefaler å lytte på episoden fra 14. desember 2017 ” Business Strategy is Digital and digital is Business Strategy”. Den snakker om vellykket digital strategi og forretningsstrategi, og hvordan teknologi påvirker endringstakten. 

Trender for 2018 fra et av verdens ledende trendselskaper Trendwatching

På vår konferanse KUNDE2017 – Forretningsutvikling i trykkokeren, den 21. September, inviterte vi Henry Mason for å komme og presentere de nyeste trendene innen kundeopplevelse, og forklare næringslivstopper og bransjeeksperter hvordan de kan bruke denne innsikten for å konkurrere i den stadig mer hyper-konkurranseutsatte virkeligheten. Fordi vi tror at det å bruke tid på å forstå trender som påvirker kundenes forventninger og adferd er en forutsetning for å henge med i konkurransen.

Vi har gleden av å dele hele videoen fra foredraget hans med deg hvor han går gjennom de nyeste trendene med deg.

”De som bygger det nye Norge” – Podcast

Sammen med Oslo Business Forum har Silvija Seres laget podkasten ”De som bygger det nye Norge” som er en podkast-serie hvor Silvija intervjuer kjente og ukjent personer og ledere som arbeider i bedrifter med fremtidsrettet teknologi innenfor ulike områder. Noen av bedriftene og lederne er kjent for de fleste, eksempelvis Ruter, men også selskap som driver verdensledende teknologiutvikling som ikke er kjent blant folk flest. Som et resultat av podcasten har flere bedrifter og privatpersoner fattet økende interesse rundt hva som finnes av spennende fremtidsrettet teknologi.

Vi kan anbefale podcasten for å få et innblikk i hva som rører seg innen fremtidsrettet teknologi, både innen- og utenlands! Et tips er å høre podcasten hvor Rune Bjerke er gjest fra sesong 3 (utgitt nå nylig).

 

Fremtidens AR

En litt morsom og tankevekkende video av et fremtidsbilde der Augmentet (hyper)Reality har blitt en integrert del av hverdagen. Dette virker utrolig slitsomt, spesielt er kontrasten stor der personen er pålogget vs avlogget.

RAPPORTER

Nine Principles Designing Great Data Products fra DesignMind

En rapport om hva vi må tenke på når vi utvikler digitale produkter som er gode for kundene å bruke. Den er skrevet av et amerikansk tjenestedesignbyrå og inneholder eksempler både fra eget arbeid, og erfaringer fra hva andre store aktører gjør, som eksemplifiserer de 9 prinsippene de har kommet frem til på en god måte. 

Den Store Annonsørrapporten

Annonsørrapporten utarbeidet av ANFO og Henrik Berger Jørgensen, er blitt viktig og svært relevant for bransjen. Den har blitt høydepunktet på Den Store Annonsørdagen, og funnene rapporteres og debatteres både i faglige fora og i media. Nytt av året var kapitelet om kundeopplevelse, og funnene viste at det var en offensiv satsning rundt kundeopplevelse og kundeinnsikt blant annonsørene i Norge. Les Jannecke sin oppsummering av årets rapport, og se presentasjonen Eirik holdt på KUNDE2017 om funnene knyttet til kundeopplevelse her. Alternativt kan vi absolutt anbefale å ta kontakt med Henrik for et ytterligere dypdykk ned i mange av de spennende funnene! 

“Status på arbeidet med kundeinnsikt og VoC i Norge og Sverige" fra KOBRA

I desember 2017 lanserte vi i KOBRA en rapport som ga en status på arbeidet med kundeinnsikt og VoC i Norge og Sverige. Etterfulgt av dette hadde vi en rundebordskonferanse hvor viktige utfordringer og muligheter i arbeidet med dette hos forskjellige selskaper. Det er tydelig at det er stor spredning i hvor langt de forskjellige selskapene har kommet i arbeidet, men en fellesnevner var at det satses på i organisasjonene og det vil satses ytterligere i årene fremover. Nysgjerrig på alle funnene i rapporter? Ta kontakt med Maren Sofie på maren-sofie@kobra.as om du vil ha tilgang til rapporten. 

 

Vi håper flere av disse tipsene vil falle i smak! Har du noen boktips til oss så send de gjerne over eller kommenter nedenfor. Vi er alltid på jakt etter gode og spennende fagbøker!

 

Tidligere boktips kan du se her

Høst 2017
Vår 2017
Høst 2016